Disney+ palvelu avataan Suomessa 15.9.2020

Disney+ suoratoistopalvelua odotettiin Suomeen jo keväällä, mutta julkaisu viivästyi. Nyt päiväksi on varmistunut syyskuun 15. ja ennakkotilauksia otetaan vastaan.

Tarjoushinta koko vuoden tilaukselle on 55,99€ (norm. 69,99€). Kuukausihinta on 6,99€, eli hieman Netflixin perustilauksen nykyhintaa edullisesmpi. Samalla tilauksella Disney+ ohjelmia voi katsoa neljältä laitteelta samanaikaisesti.

Disney plussan valikoimassa on heti avauksessa yli 1000 elokuvaa, sarjaa ja Disney+ originaalituotantoa, eli yhtiön pitkä historia viihteen parissa näkyy. Varsinkin elokuvissa mukana on paljon rakastettuja klassikoita vuosikymmenien varrelta.

Tuttujen piirroshahmojen ohella Disney omistaa oikeudet Tähtien sotaan, Marvel-supersankareihin sekä National Geographicin luontodokumentteihin.

Yksinoikeudella esitettäviin Disney+ originaaleihin kuuluvat muun muassa:

  • Star Wars The Mandalorian ja The Clone Wars
  • Marvel Sankariprojekti
  • High School Musical the series
  • Disney Stargirl

Disneyn omistukseen kuuluu myös urheilukanava ESPN ja sen suoratoistopalvelu ESPN+, sekä jo 10 vuotta aiemmin julkaistu Hulu. Yhdysvalloissa näitä myydään yhdessä paketissa, mutta kahden muun brändin kansainvälinen laajentuminen on vielä suunnitteluvaiheessa.

Disney+ onkin tällä hetkellä ennen kaikkea lapsille ja lapsiperheille suunnattu sisällöltään, vaikka ainakin nostalgian vuoksi kelpaa toki monelle aikuisellekin.

Samaan aikaan Suomen kanssa plus-palvelu avataan myös muissa Benelux- sekä Pohjoismaissa.